tisdag 8 maj 2018

Några av mina dikter

Jag bläddrade just igenom dikterna jag skrev under April.
De var förstås av varierande kvalité, men jag tycker ändå att några av dem var bra! Speciellt med tanke på att jag inte har "på allvar" skrivit en dikt sen typ 2009! Det var fascinerande, speciellt då jag använde mig av "prompts" ibland. Jag trodde först att prompts skulle helt enkelt döda kreativiteten, men om man tänker på att en prompt kunde t.ex vara "skriv en dikt om sport", så är det över till tolkning.

Jag tänkte därför på att sammanställa några av mina favoriter som jag åstadkom!

Ur livets spelbok
Prompten för denna dikt var just om sport. Så jag tänkte på att ta inspiration från mina yngre dagar då jag spelade amerikansk fotboll. Kanske skriva en dikt om varför jag tyckte om det? 
Men istället kom jag och tänka på spelböcker. De flesta lag har antagligen en sådan, där det står om olika strategier som laget har utvecklat för att vinna en match.
Så jag skrev en dikt som skulle handla om en slags "spelbok för livet"

Eremiten
Prompten för denna dikt var att använda ett random tarot-kort och skriva en dikt om det. Så jag letade upp en random generator och fick "eremiten", som jag sedan tolkade helt hur jag ville. Talar också lite om hur jag arbetar: Ensam. Jag har ingenting emot skrivkurser, men det riktiga arbetet utför jag bäst ensam.

Den osynlige fienden
Jag skrev ett manuskript på 75 600-isch ord under April. Det fanns många tillfällen då jag kände mig uppgiven och säker på att projektet kommer att bli skit. Och det jag gjorde i denna dikt var att ge tvivlet ett ansikte, som en demon!
Och poängtera ut hur vänner och familj också utan att veta om det kan vara agenter åt denna fiende, genom att försöka hjälpa dig och påstå att "det kan ju gå dåligt ändå".

Min älskad-eeeh...
Jag ska inte säga så många onda ord om mina exflickvänner. De hade sina skäl till att de är mina exflickvänner. Någon av dem ansåg på riktigt att mina böcker borde försvinna, de tar upp så mycket rum.
Och denna dikt är mer eller mindre jag som lägger korten på bordet: Mina böcker försvinner ingenstans! Det är bara så det är!

Slaktar-Pelle
Detta är en dikt om en av mina förfäder, som levde på 1800-talet. Åtminstone berättas detta om honom, han var en karl som i vuxen ålder lärde sig läsa själv.
Och enligt karln som berättade om honom så summerar detta lite ihop mitt släkte.

Sju tips för unga människor
Jag hade lyssnat på denna låt med text och uppläsning av William S. Burroughs och kände mig den dagen som en gammal smart beat-författare. Jag gillade hur utformingen blev.

Vilken av mina dikter var din favorit, trogne läsare? :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar