söndag 15 juli 2018

57 107 ord: Hur Fienden nästan knäckte mig

Funny story, jag hade egentligen tänkt skriva ett inlägg redan vid 43 000 ord, men det blev liksom inte av...

Jaadu! Nu ligger mitt word count på 57 000 ord!
Och jag ska säga er att det är den tyngsta delen i alla projekt för min del: Mitten!

När man börjar skriva en berättelse är det intressant och spännande. Det är så fascinerande och man känner sig som att man inte kan sluta skriva.
Men nu kommer mitten. Smekmånaden är slut. Jag märker fel hos mitt verk. Karaktärerna har irriterande tendenser och berättelsen gör aldrig det JAG vill. Varför kan inte min berättelse vara lite mera som den där andra berättelsen?
Nå, precis som med ett förhållande så har jag och min berättelse pratat om saken och nu är vi på gång igen.

Dessutom så siktar jag högre med detta projekt.
Det normala målet med ett nano-projekt är 50 000 ord, right?
Jag har höjt ribban denna gång till 100 000!
Det betyder att jag måste varje dag skriva kring 3500 ord. På 50 000 ord behöver man bara skriva 1667 ord.
Och då jag tidigare har skrivit så har 3500 varit min MAXIMALA gräns för vad jag kan producera på en bra dag.
Nu plötsligt är det MINIMI vad jag jag måste producera på en dag!
Så resultatet har varit att jag nu, på två veckor, har skrivit sammanlagt 57 107 ord!
Och imorgon efter mitt dagliga kneg ligger mitt word count på åtminstone 60 600 ord! Men Musan älskar en hårt arbetande författare. Åtminstone så gör min musa det.

Så detta, plus värmen, så skriver jag numera bara på kvällar och nätterna. Och det är inte helt bra det heller, jag skulle hellre skriva på eftermiddagen! Men nu i just denna hetta så har jag lika mycket energi som en boaorm som har svalt en get.
Sedan har jag förstås tvivlat på berättelsen och jag vet åtminstone var felet kan ligga. Och jag har nu löst det genom att ta livet av två karaktärer! Eller för att vara ärlig, en dog och en annan förolämpade en "gud" (det är en lång historia hur det fungerar i min värld, men ja, det bör vara inom citationstecken) och blev förvandlad till en tupp som straff. Får se vad som händer med honom, jag är djupt frestad att ha någon att göra soppa av honom. Haha!
Men det känns skönt att ha dessa två typer ur vägen. De tog för mycket utrymme och hoppeligen kan jag få storyn att löpa smidigare nu.

Sedan har jag börjat göra två andra saker för att hållas igång!
Eller ja, "börjat" som i jag bestämde idag att "det där ska jag börja göra".
1) Jag ska ta dagliga promenader! Förutom att det är nyttigt att röra på sig och inte sitta inomhus hela dagarna så är det ett bra sätt att koppla bort hjärnan en stund!
2) Jag ska börja skriva poesi igen! Jag printade nyligen ut en lista över 101 prompts och tänker imorgon börja skriva igen. Jag tyckte det var roligt att leka lite med poesi under NaPoWriMo och jag tror att det faktiskt bidrog till mitt skrivande. Jag är förstås inte säker, men jag ser ändå flera fördelar med att skriva poesi än att låta bli.

För jag ska upp till 100 000 ord! Så det så!

Because the madness can't be stopped, yeah!! Too hot to handle, too cold to hold! I'm gonna be the human torpedo, and I'm gonna zero in on you, honkey-tonk man, BANG BANG, I got you, you're in my scope, yeah!

Nu ska jag sova. Gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar