fredag 1 juni 2018

En sommarlista

Ja, varför inte, här är en lista, enjoy!

Hur ser den perfekta sommardagen ut, enligt dig?
Hmmm.... Vaknar utvilad, hinner ta en promenad ute i solen.... Jag är kreativ och får skrivet något. Och arbetet känns underbart att skriva på.
Och så får jag träffa några gamla vänner! Det skulle vara roligt!

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?
1) Gröna träd
2) Stillhet
3) Havet

Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?
Farsans grillmat. Och det måste just vara farsans! Visst, jag kan laga det själv, jag har kopierat hans recept. Men jag kallar det ändå "farsans grillmat".

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?
Har fått något keikkajobb, men annars så är jag fortfarande arbetslös. Så jag tänker väl "ha semester". Inte mig emot dock, jag har ett massivt skrivprojekt som jag planerar!
Jag menar jag har förstått varför det är bra att ha ett jobb på sommaren! Det är bra att ha pengar och så vidare.
Men sorry nu, det är bara så skönt att ha semester på sommaren! Sipilä och co får strypa stöd bäst de vill (det gör de ändå oberoende, bara de får en ursäkt). De får också arrestera mig och sätta mig i fängelse för att jag inte jobbar!
Jag kan bli en av den sortens författare som skriver sina verk i fängelse, ställa mig i led hos Dostojevski och Oscar Wilde.

Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?
Jag älskar sommarnätterna. De är så stilla och det är så vackert ute! Så mitt svar blir antagligen "var som helst på en sommarnatt".

Vad gör du en ledig kväll?
Ja, jag har ju varit arbetslös i ett år nu, förutom några keikkajobb... Så vad gör jag på en ledig kväll? Det vanliga antar jag. Sitter hemma, skriver och dagdrömmer!

Ett fint sommarminne?
Tja, ett fint minne var kring midsommar 2008. Jag var på väg hem från drakabussen efter att vi hade just klarat av vårt sista långa läger, 17 dagar ute i skogen. Och nu var vi alla på väg hem på långpermis och alla visste att vi hade bara några veckor kvar av mili! Och inga flera läger, det var över! Så stämningen var fin på bussen.
Då finns förstås de somrar då jag har fått igång en sommarromans. Men de bitarna har jag sparat för mig själv.

Finns det någon låt du förknippar med sommaren?
Hmmm... det korta, enkla svaret skulle vara att säga Sommaren e kor...T!! av Tomas Ledin eller Sommartider nej nej, sommartider.... Sånt skit som har blivit pressat i mitt huvud att är sommarplågor.
Men jag tänker inte ta den enkla vägen här! Nej, jag tänker istället leta i mitt minne efter en specifik sommar och en låt som jag förknippar med just DEN sommaren!

Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?
Skriva, sova, läsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar