lördag 9 januari 2016

Return of the Living Dead: Rave to the Grave

Detta är sista filmen i Return of the Living Dead-serien (än så länge). Hela serien skulle jag säga att lider av en personlighetsklyvning. Den första och andra filmen var skräckkomedier. Den tredje var en skräck-romantisk film. Den fjärde var en "ren" skräckfilm, som inte var skrämmande.
Och denna film, Rave to the Grave, försöker gå tillbaka till Skräckkomedi. Resultatet? Njaaeeee, åtminstone försöker gänget!

Handling
I en stad dör en farbror. Hans brorson, en högstadieelev, går igenom hans hus och hittar några tunnor med Trioxin. Han rekryterar en av sina kompisar till att ta reda på vad Trioxin är för något.
De kommer fram till följande: Trioxin är en hallucinogenisk drog som man blir extremt hög av i små doser.
Brorsonen och hans flickvän vill inte ha något med tunnan att göra (Det står ju "Property of the U.S Army" på den!) och tänker därför i något skede kontakta armén. Efter att de har gjort lite annat före, som förberett för ett Halloween-rave som ska ordnas i staden.
En av ungarna får en briljant idé: Han tappar upp Trioxinet i små kapselformer och säljer det i skolan som en drog! Den får gatunamnet "Z" och blir (tyvärr) väldigt populärt. Speciellt när ravet är på gång...

Samtidigt har vi två ryska spioner i stan (jag kallar dem Kling och Klang). Deras uppgift är att ta reda på var Trioxin-tunnorna finns, döda allt motstånd och få tunnorna tillbaka till Ryssland. Och alla spår leder till brorsonen....

Om filmen
Den gjordes rygg-mot-rygg med Necropolis. Den kom ut samma år 2005.
Det som skiljer denna film från alla andra Return-filmer är att det har i ett visst mån samma skådespelare som den tidigare filmen, samma regissör, samma manusförfattare....

Vår huvudperson, brorsonen (vad han nu heter), är en väldigt tråkig huvudperson. Han är bara alldeles för allvarlig! Han ser hela tiden ut som att han håller på att skita men vet inte vad det är. På riktigt, jag letade efter ett ställe där han åtminstone genuint ler. Han sticker därför ut på ett negativt sätt, då alla andra karaktärer åtminstone kan ha roligt av tanken på ett rave och droger, så är han bara en allvarlig surpuppa.

Jag önskar att det hade gjorts ännu en Return of the Living Dead-film, för även om denna film inte är så rolig så är dne på rätt väg! Filmgänget har tänkt rätt med alla korkade skämt!

Betyg
 Denna film lyckades bättre än sin föregångare och därför är betyget högre! Liksom den lyckas vara lagom oseriös och lagom skrämmnade!
  Fast ettan står nog kvar ännu som en klar favorit.
Den får 5 av 10 i betyg! Låt oss dansa lite!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar