fredag 8 januari 2016

Return of the Living Dead 3


Hubba, hubba, hubba....? I guess?

Dagens film är en romantisk skräckfilm. Låt det sjunka in en stund. Denna film klassas som en romantisk skräckfilm. Twilight? Som har Vampyrer och människor? Pfft, sug på Return of the Living Dead 3!
Och all komedi som finns med i ettan och tvåan? Bortblåst och ersatt med mera science fiction-element och en kärlekshistoria mellan en tonåring vars flickvän förvandlas till en zombie. Idén låter inte helt korkad måste jag erkänna. Det låter lite som en fattigmansversion av Pet Semetary.

Handling
Ett tonårspar smyger sig in i ett hemligt militär-laboratorium där pojkens pappa arbetar. Man bedriver experiment med Trioxin (ett gift som förvandlar döda lik till zombier). Tonåringarna smiter från platsen för att göka lite, men när flickvännen dör i en motorcykelolycka på vägen. Tonåringen blir förstås förstörd av detta! Men kommer sedan på att det finns ett sätt att få henne tillbaka till liv....
Och hon kommer tillbaka till liv, men... Inte riktigt på samma sätt.
Och längre fram får vi det vanliga, massa zombier dyker upp, armén jagar tonåringarna för att avliva dem osv osv.

Om filmen
Igen har precis hela besättningen bytts ut. Inte samma regissör, inte samma skådespelare. Regissören ångrar faktiskt att filmen heter Return of the Living Dead 3. Hans första idé till en titel var "Kurt and Julie" efter protagonisterna. Det låter väl bättre? Eller "Mortal Zombie". Regissören är förresten Brian Yuzna, som är känd för att ha gjort Re-Animator-filmerna.

Duude....
Filmen är väldigt allvarlig, vilket är en ovanlig syn i denna filmserie. Men det går att svälja, bara man är beredd på det. Det är som att beställa sushi och så får man Kung Pao-kyckling istället. Visst går Kung Pao att äta, men man ville ju ha sushi!

Det känns som att denna film är också riktade till tonåringar, men inte på samma sätt som tvåan. Vår huvudperson Kurt kämpas med sin pappa som jobbar för armén och är således väldigt sträng. Kurt trummar i ett band och har en het flickvän och allt det vill hans pappa förstöra! Duuude, 90s kid!

Julies transformation är...Het? Antar jag? Hon lägger en massa nitar och annat i ansiktet för att "känna något". Slutresultatet blir något som krälade fram ur en S&M-fantasi. Jag antar att tanken är att man ska säga "Åh, hon kan äta min hjärna vilken dag som helst...." Men kanske det är bara jag som är gammalmodig, men jag föredrar kvinnor som inte är döda och har en massa spikar och annat överallt. Ni får kalla mig intolerant om ni så önskar.

Betyg
5 av 10. Liksom är man beredd på en till Return-film i samma linje som de tidigare filmerna så blir man grymt besviken. Men som en skräckfilm med en kärlekshistoria? Inte är den helt dålig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar