söndag 24 januari 2016

Angry Video Game Nerd: The Movie


Tänk er en internetkritiker som har en youtube-show. Tänk er sedan att den personen får för sig att göra en film där karaktären han spelar åker ut på ett äventyr.
Det är Angry Video Game Nerd: The Movie i ett nötskal.
Men innan jag fortsätter vill jag backa bakåt i tiden lite till år 2006. Det är då en ung man yttrar orden i sin källare. Framför sig har han en kamera med vilken han ska ladda upp . Orden han yttrar lyder: "Detta spel suger". Denna man är James Rolfe, också känd som "The Angry Video Game Nerd" (AVGN). Hans show går ut på att han spelar dåliga gamla spel och berättar vad han tycker om det. Oftast på ett komiskt sätt och med lite skådespelande. Hans serie blir större och större, den får en större skara fans.

Det är vad AVGN är, men James Rolfe själv är en helt vanlig snubbe. Han har en fru och ett barn och han lever i stort sett på sin show och övrigt arbete med företaget Cinemassacre. Men vad han egentligen skulle vilja göra är filmer. Så detta är hans första försök.

Handling
I vår tid så har ett gäng speltillverkare tänkt på att göra en uppföljare till det sämsta spelet som någonsin har gjorts: E.T till Atari 2600-konsolen. Det sägs att två miljoner kopior av originalspelet ligger begravda i New Mexico, begravda av amerikanska armén. Men kanske det är ett rykte...
Uppföljaren heter Ee Tee 2. Och de tänker få Nerd att regissera spelet, eftersom hans videor är så populära att folk köper spelet oberoende vad han säger om det.
Samtidigt har Nerd också börjat misstro på sin egen show. Hans jobb är ju att varna folk för hemska spel, men folk köper dem ändå!
Dessutom tjatar folk om att han borde recensera Ee Tee, fast han vill inte! Det spelet traumatiserade honom som barn. Samtidigt pågår det rykten om att amerikanska regeringen pysslar med något skumt, vilket Nerd och hans vänner bestämmer för att undersöka..

Om filmen
Denna film är helt klart bara gjord för fans. Jag slår vad om att 3/4 av er som läser detta inte har en aning om vem eller vad AVGN är för något. Men den erbjuder exakt vad som står på paketet: Vår älskade karaktär Nerd är ute på äventyr!
Den här filmen är mycket riktigt dålig. Men den är inte ölfilmsdålig eller dåligt dålig. Det är som att den förtjänar en kategori helt för sig själv. Liksom om du tänker sätta dig ner och se en film gjord av en snubbe som recenserar urgamla spel på internet, så är det bara dåraktigt om du förväntar dig en genialisk film. Jag skulle snarare säga att den är "billig och bra", något för fansen att njuta av. Tyvärr är jag inget gigantiskt AVGN-fan, men jag kan säga så här mycket om det: Filmen kändes som ett utdraget AVGN-avsnitt. På gott och ont. Vi får en massa utomjordingar, militär och andra bisarra element.
Vilket egentligen bara är dålgit, för intrigen äter upp all möjlighet för karaktären Nerd att göra det som han annars gör. Liksom tänk er att vi gör en film om påven, där han inte pratar om att vara påve, han pratar inte om Gud, vi pratar istället om rören i hans hus.
Jag tänker att en bra intrig för AVGN hade varit något i stil med Game Boys, som skulle ha haft mera att göra med spel.

Betyg
Det är jättesvårt att betygsätta filmen, så jag tänker säga det här: Är du ett fan av AVGN så kan du ta en titt. Är du inte det så kan du också ta en titt, men förvänta dig inget.
Om du inte har en aning om vem AVGN är så rekommenderar jag inte att du tar en titt.

2 kommentarer:

 1. Helt sjuk film! Vi såg den för ett år sen ca, men hade då inte sett tillräckligt på hans vanliga youtubeklipp. Sen dess har vi sett igenom vartenda ett avsnitt av AVGN, så jag kanske skulle få mera ut av filmen om jag skulle se den nu än vad jag fick då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några gånger planerat att skriva en rad blogginlägg om Lille John som skulle ha lite samma format. :D Typ skriva "Its a wonderful Life", bara att det är karaktären Lille John som är ute på äventyr istället.
   Han kanske bestämmer sig för att sluta recensera filmer, och så kommer en ängel som visar honom hur världen skulle ha sett ut om han inte hade bloggat om det!
   Och världen skulle vara sämre för folk skulle fortfarande tänka att David Lynchs Dune är ett mästerverk! :D

   Radera