torsdag 15 oktober 2015

Sharknado


Denna film ville jag först helt och hållet undvika att recensera. Varför? Den heter Sharknado! Vad kan ni förvänta er av en film som heter Sharknado?
Den handlar om en tornado med hajar som terroriserar en stad. Tara Reid är med.
Thats it.
Samma företag som gav oss Snakes on a Plane har gått samman med samma företag som gav oss Ragin Cajun Redneck Gators...

Handling
En tornado har sugit upp en massa hajar och är påväg mot soliga vackra Los Angeles. Våra hjältar består av barägaren Fin, hans vän Baz, bartendern Nova, alkisen George och några till. De ska resa genom LA i denna hemska storm för att rädda Fins exfru April och dotter från Sharknadon.
Samtidigt har Nova problem med sitt förflutna.... Ty vet ni vad: En haj mördade farfar!!! Därför är hela hajsläktet av ondo!


Om filmen
Effekterna ser väldigt billiga ut. Hajarna ser väldigt "plastiga" ut. Inte för att det är så konstigt: Ragin Cajun Redneck Gators hade alligatorer som såg ut som plastlekasaker.

Min favoritkaraktär är utan tvekan George. Han är en gammal yrande alkis som sitter på Fins bar och tänker på dagarna då han var ung och vacker. Och när Sharknadon slår till så bestämmer sig gänget för att gripa tag i eldvapen för att....Kriga mot Sharknadon?
Men inte George! Han behöver inga mesiga skjutvapen! Han behöver bara sin barstol of DOOM!
 Den som han sitter på varje vecka och dricker på.
Synd bara att han dör lite mindre än halvvägs in i filmen.

Det finns en scen i filmen som jag tycker är synd att de inte utnyttjade mera: gänget skaffar i ett skede en bil från en firma som hyr ut filmbilar. De skaffar något vrålåk. Varför kunde de inte istället ha kört med Batmobilen? Eller Nightrider?
 Det intressanta med filmen är att Tara Reid skådespelar extremt dåligt, vilket är konstigt med tanke på att hon har nog skådespelat i snart 20 år, LITE bättre kan hon väl? Hon rabblar upp alla repliker alltid irriterat.

Gruppens vetenskapliga lösning till hur de lyckas stoppa Sharknadon kan bäst beskrivas som.... Semi-vetenskaplig.
Men å andra sidan: Filmen heter Sharknado, vad förväntar ni er?


Betyg
Vad annat kan jag säga? Denna film är definitivt en ölfilm. Kan man se den och inte förvänta sig något så får man en rolig, löjlig film. Det enda som skulle göra filmen mera galen  skulle vara om man gjorde en crossover med Sharktopus! Sharktopusnado!
Eller varför inte Megashark vs Mechashark? Sharktopusnado vs Mecha-shark!
Se Sharknado om du vill ha en ren ölfilm. Det är en korkad film, jo, men det är en roligt korkad film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar