lördag 10 oktober 2015

Return of the Fly

 The Fly var en jättebra klassisk skräckfilm! Jag rekommenderar att ni ser den! Men vill ni se uppföljaren så tänker jag inte stoppa er. Det finns mycket mycket värre skräckfilmer än denna.

Handling
Helene Delambre, fru till Andre, har dött. Hennes svåger Francois befinner sig på begravningen tillsammans med hennes nu vuxne son Philipe. Francois eller Helene har inte berättat för honom hur hans far dog. Han är förstås väldigt misstänksam med tanke på alla konstiga rykten som surrade kring hans död. Mord eller självmord? Först häktas mamma Helene men hon släpps samma dag?
Slutligen berättar Francois vad som hände. Hur Andres experiment misslyckades och förstörde både honom och Helene.
Philippe bestämmer sig för att återuppta sin fars projekt. Philippe vill att projektet ska lyckas och skicka hans far in i historieböckerna. Trots att Francois vädjar till honom att låta allt vara.

Det tar inte länge för experimenten att bli dåliga. Philippe blir förföljd av en polis som vill arrestera honom för någon orsak. Philippe mördar honom och teleporterar bort liket. Men ett problem uppstår: En mus som de hade satt i maskinen dagen före? De kom BÅDA tillbaka som en mus/manhybrid!
Efter en tid händer exakt samma sak åt Philippe som sin pappa! Han går in i teleporten och märker inte att en fluga finns där inne!

Om filmen
Denna film är utan tvekan sämre än originalet. Medan originalet hade hjärta och var en kärlekshistoria samtidigt som det var en skräckhistoria, så är denna film mer eller mindre bara en berättelse om en galen vetenskapsman. Det är inget dåligt i sig för filmen gör det väldigt bra.
Till skillnad från den första filmen så är denna helt i svartvit. Specialeffekterna är också sämre. I originalet så sken ett blått ljus innan vem föremålet teleporterades bort. I denna film har de helt enkelt bara klippt. Det ser komiskt ut för man kan riktigt se att de hade en kanin på en palle, filmade denne i några scener och sen lyfte bort den och filmade den tomma pallen.

Betyg
Filmen lider av s.k "Sequelitis", men är ändå inte per definition en dålig film. Den är en medioker film. Inte hemsk, men inte heller så bra som ettan.
Den får poäng eftersom den slutar helt annorlunda än ettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar