lördag 24 oktober 2015

Rock and Roll Reform School Zombies av Bryan Smith


 En bok som utspelar sig i high school

Denna bok borde ha blivit film. Jag säger det inte för att boken skulle vara så pass "bra att den borde bli film". Faktum är att det känns som om Rock and Roll Reform School Zombies var ursprungligen ett filmmanus som blev omarbetat till en bok.

Handling
 På internatet South Illinois Music Reeducation Centre botas 80-talets ungdomar av den hemskaste av alla förbannelser som har förfallit mänskligheten: Heavy metal! Ungdomarna har börjat lyssna på Heavy metal!
Vi stiftar bekantskap med Melissa, en tjej som blev förälskad i Heavy Metal och som blev stöddig mot sina föräldrar. Så de skickade henne dit.
Och nu ska hennes pojkvän Wayne och hans bäste vän Steve köra dit för att hämta henne.

Samtidigt kraschar en meteorit i närheten av skolan, där skolan har i hemlighet begravt elever som har dött. För en del elever blir tydligen piskade ihjäl under lektionerna. Meteoriten lyckas återuppväcka dessa döda människor till zombier. Så medan Steve och Wayne och Melissa försöker ta sig ut, så får vi en zombieattack.

Om boken
De främsta inspirationskällorna till denna bok listar Return of the Living Dead och Heavy Metal. Det känns som att man skulle läsa en cheesig 80-tals skräckfilm. Och detta är det största problemet med boken, eftersom karaktärerna känns platta och lite flera mänskliga reaktioner. Gissa vad som händer när Wayne får tag i en pistol? Han kan förstås skjuta zombier i huvudet och de dör! Buuullshit!! Han är inte ens rädd, han tycks inte reagera på något sätt. Den enda karaktären som blir rädd är Melissa, och det är väl för att hon är en tjej.

Boken är bara 124 sidor lång, så jag läste den på tågresan tillbaka till Åbo. Full av lama beskrivningar och papperstunna karaktärer.

Betyg
Den hade varit jättebra som en film! Jag kan se det som en komisk störtlöjlig 80-tals skräckfilm. Men som bok? Glöm det!
2 av 10!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar