onsdag 8 juni 2016

Birdemic 2: The Resurrection

Den bästa delen av filmen ser ni ovan!
Jag recenserade ettan. Och vid det skedet trodde jag att allt var över. Men nu vet jag att det finns ingen vila för en filmsnobb som mig.
Det finns en uppföljare, som jag visste att existerade. Och nu är det dags att jag slutar fly och recenserar Birdemic 2: The Resurrection!

Handling
 Vår huvudperson heter Bill. Han är en filmregissör som har gjort en film som blev gigantisk. Och nu letar han efter skådespelare till nästa film. Han behöver stöd så han söker upp Rod och Nathalie (från den första filmen) och frågar dem om de kan låna ut en miljon dollar för syftet. Bill hittar också en skådespelerska, Gloria, en blond servitris som jobbar på en restaurang.
Han får lånat sina miljoner av sina kompisar (och senare stöder studion honom ändå genom att ge honom en extra miljon, så hela grejen blir onödig.)

Gänget träffar i ett skede på en arkeolog som berättar att under hollywood lär det ligga ett antal fåglar som härstammar från stenåldern, som blev begravda där när meteoriten träffade jorden. Och att det var dessa fåglar som skulle ha anfallit folk i ettan.
Naturligtvis börjar skit hända när de äntligen börjar filma den. Något slags radioaktivt regn faller ner från himlen, vilket tinar upp en sjö där det ska ligga ett gäng förhistoriska fåglar under gyttjan, som på något sätt vaknar. Samtidigt stiger också upp en del zombier upp ur sina gravar och börjar härja. Inklusive ett gäng förhistoriska zombier. Stenålders-zombier om det gör saken lättare.


Om filmen
James Nguyen som har regisserat och skrivit manuset ägnar sig åt egen fanfic. Han har i stort sett gjort en film där huvudkaraktären är han själv.

Om herr Ngyen har blivit bättre sen ettan så är det väldigt lite. Visst, han verkar veta mera hur man använder kameran nuförtiden men.... Det är det.
Fortfarande har vi en del random shots som inte har något med något att göra. Ibland känns filmen som en reklamfilm för Hollywood.
Fortfarande haltar ljudet. Ibland kommer replikerna VÄLDIGT HÖGT och ibland är det väldigt tyst. Och vissa gånger har de helt enkelt gjort en dålig voice-over för att de filmar utomhus i blåsten. Vilk
Fortfarande rabblar skådespelarna upp sina repliker utan att faktiskt spela ut dem. När en kvinna springar upp från havet så ropar hon "Help me!" som om hon skulle behöva hjälp att hitta en R-kiosk.
Fortfarande har vi långa scener som kunde ha kortats av.
Fortfarande har vi scener där personer springer i en shot bara för att gå i nästa.
Fortfarande har vi jättehemsk CGI och jättehemska green-screen effekter. Note to self: Om det blir och se så här hemsk ut, skit hellre i det. 
 På riktigt, har Garth Marenghi regisserat denna film?!

Filmen känns extremt låång. När jag hade suttit igenom den första halvtimmen kändes det som att jag ville att skiten skulle ta slut för jag var så uttråkad. Under den tiden hade vi fått se mest en massa saker om Bills film OCH en kvinna som blir anfallen av en manet. Men sen är det direkt tillbaka till tråkiga scener där de går runt på ett museum.

Dock måste jag ge pluspoäng för några saker: Ngyen vet att Birdemic ettan var skräp och försöker inte sticka under stolen med att uppföljaren skulle vara bättre. Men bara för att man är självmedveten om hur mycket skräp man gör så betyder det inte att det man gör faktiskt blir bättre. Men soundtracket är faktiskt bättre.
Filmen har också ett naturvänligt budskap, om hur fåglarna är ett resultat av föroreningen. Som faller väldigt platt igenom.

BetygDenna film är dålig. Inte ens dålig på ett roligt sätt. Om du försöker komma in på "filmer som är roligt dåliga" så börja definitivt inte i denna ända! För den är inte ens rolig. Se hellre Plan 9 from Outer Space. Yep, jag sa det! Plan 9 from Outer Space är bättre än Birdemic 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar