söndag 31 augusti 2014

Varför skriver jag om det jag skriver om?

De som har följt med min blogg en tid nu har säkert märkt att jag skriver mestadels om filmer, böcker, spel, serier och rollspel.
Jag skriver aldrig om mitt liv, jag skriver aldrig om hur studierna går, arbete eller om mina tankar angående träning eller mat. Jag skriver väldigt lite om de resor jag har varit på eller om de lajv jag har varit på. Ni lär inte heller hitta några funderingar om livets mening eller vad jag tycker om feminism, det post-moderna samhället eller homosexualitet.

Orsaken till detta är för att jag anser att mitt liv inte är tillräckligt intressant. Jag menar jag är en 20-något Matti Meikäläinen som bara nördar runt och jobbar och studerar. Vad sjutton skulle hända i mitt liv som skulle vara intressant?
"Idag gick jag till Arken för att luncha. De hade lövbiff. Det var nice." med en bild på en tallrik av min mat, för bloggare fotograferar maten de ska äta av någon orsak? Skulle det vara intressant? Då jag skaffar en smartphone så ska jag fotografera en svettig hamburgare från Hese, så får folk se vad jag äter! Eller varför inte en halväten gröttallrik som jag äter till frukost?
Jag tror inte jag skulle ha svårt att skriva såna inlägg. Men det skulle vara jättesvårt för mig att få det intressant.

En annan orsak till att jag skriver om det jag skriver är för att jag inte är speciellt intresserad av att läsa bloggar om andras liv. Observera här att jag inte säger att man inte får blogga om sitt liv. Jag är bara inte speciellt intresserad av inlägg som "idag var jag och simmade och åt sedan en sallad som innehöll grönsaker, frukter och nötter, här är en bild av min sallad. Idag ska jag ha på mig dehär kläderna, här är bilder av mina kläder". Vad för intresse skulle jag ha av det? Gratulerar, du har upptäckt sallad och lärt dig hur man klär sig?
Jag tänker själv att det skulle vara mera intressant att läsa bloggar som handlar personens funderingar. Såna bloggar gillar jag mera. Speciellt funderingar om populärkultur, där man ventilerar om t.ex hur män porträtteras i superhjältefilmer idag, eller vad som utmärker ett bra rollspel, vad som är typiskt för modern science fiction osv.
Det finns en massa bloggar om personers liv, om träning och hälsokost. Men finns det någon finlandssvensk blogg som just handlar om populärkultur? Inte vad jag vet. Så varför inte skriva det, då det är det jag är intresserad av?
Jag har nog försökt tidigare skriva bloggar som är "vardagsbloggar", men jag var inte intresserad av att skriva i dem. Som jag har skrivit tidigare så är inte mitt liv tillräckligt intressant, såvida jag inte skulle börja införa en hälsosam dos lögner och påhittade historier.
Och när det kommer till funderingar.... Det jag har skrivit tidigare i bloggar så har skiftat. Ingen person kan säga att de tänker exakt likadant som de gjorde för fem år sen. Skriver jag dessutom om mina tankar på en dålig dag så kan inläggen bli relativt mörka.
Och vem skulle vilja läsa det eländet?

Därför skriver jag det jag skriver om. Jag är intresserad av populärkultur och vill därför blogga om det och jag saknar bloggar som handlar om populärkultur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar