söndag 8 juni 2014

The War that Time forgot

DC Showcase presents är en samlingsvolym med gamla serier som utgavs av DC comics. Det finns samlingsvolymer med gamla DC-superhjälteserier som Batman, Justice League of America-serier och The Flash.
Sedan finns det också sådana serier som Secrets from the Sinister House, Tales of the Unexpected och Tales from the Crypt.
Mellan 1952 och 1977 publicerade DC Comics en serietidning som hette Star Spangled War Stories. Den innehöll fiktiva berättelser om Korea-kriget eller Andra Världskriget, om påhittade slag och jättetuffa amerikanska krigshjältar. De flesta av dessa serier var bara kortlivade och hade ingen längre kontext. Men det fanns också en del berättelser om skilda soldater som senare blev utgivna som skilda serieböcker.

Bland dessa serier fanns The War that Time Forgot. Det var en långlivad serie som handlade om soldater under första världskriget som av en och annan orsak landade på en ö i Stilla Havet. Där det finns dinosaurier i alla former. Den lär ska ha varit inspirerad av Edgar Rice Burroughs böcker. Det finns ingen röd tråd i de flesta av dessa berättelser utan alla berättelser handlar om skilda soldater som är på ön av olika orsaker. De flesta karaktärer återvände inte till flera berättelser i The War that Time Forgot, men undantag fanns, som sjömännen PT och Prof, roboten G.I Robot, Haunted Tank (vilket är exakt vad namnet antyder) och flera medlemmar av den första Suicide Squad. Vissa av karaktärerna hade redan figurerat i Star Spangled War Stories före de dök upp i The War that Time Forgot.
Vad som följer efter det är bara roligt snabb-tempo action där soldater för krig mot dinosaurier!

Seriepanelerna är ritade i svartvitt bläck, så serien har inga färger. Det har att göra med formatet på den tiden, då serier fick mindre färger. En del människor ogillar den tecknestilen, men jag gillar det simplistiska med den stilen.

Jag skulle egentligen inte behöva fortsätta recensionen, utan jag kan låta bilden ovan tala för sig själv. Ni får exakt vad som står på paketet: Dinosaurier och soldater!
Jag köpte serien då jag fick syn på omslaget. Det såg så roligt ut att det var svårt att bara tacka nej till det. Det är exakt vad som syns på omslaget! Om du vill läsa någon serie som bara är en liten kort, smått korkad story så rekommenderar jag denna varmt.

1 kommentar: