lördag 14 maj 2016

Cannibal women in the Avocado Jungle of Death


Ibland är det roligt att plocka fram en film och se den på basen av titeln. Dagens film är just en sådan, som hade en sån skräp titel som Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death.
Sedermera hjälper det också att den har Shannon Tweed, playmate år 1982 (Singel ensam karl här, don't judge me!) och en yngre Bill Maher i huvudrollerna.
Så jag tänkte helt enkelt "Hey, dethär kan antingen vara en ölfilm eller så är den bara skit."
Så låt oss se vad vi har här:

Handling
Regeringen är bekymrad över att USA:S avocado-förråd håller på att sina efter att statens män i blir uppätna av den mystiska Piranha-stammen, som består endast av kvinnor.
Så regeringens lösning är väldigt enkel: Skicka dit Margo Hunt (Tweed), professor i feministiska studier, för att få kontakt med dessa vilda kannibalkvinnor. Längsmed vägen träffar hon den chauvinistiske vägvisaren Jim (spelad av Maher) och den blåste studenten Bunny. Samt Donnahew-stammen som består av bara män som stickar saker till Piranha-stammen och Barracuda-stammen som tycker att det är okej att äta män bara med Guacamole, till skillnad från Piranha-stammen som tycker att man får endast äta män med dipp!
 
Om Filmen
Denna film är inte Shannon Tweeds första film! Tydligen har hon haft en rejäl filmkarriär, med i genomsnitt en filmroll /TV-roll per år sen 1983. Med sådana filmer som Hot Dog... The movie, The Naked Truth, Night Rhytms, Loose Women, Night Visitor och många fler!

Det jag tycker är roligt med filmen är att den sparkar åt alla håll. Filmen sparkar en del på feminismen, genom att göra Margo Hunt till vad Matti Meikäläinen TROR att en feminist är (som pratar om att "inte ALLA feminister äter ju karlar" och hur hon beundrar Piranha-stammen eftersom det är ett matriarkalt samhälle där män är underkuvade). Samtidigt sparkar den på ultra-manlighet. När hon träffar Jim så det första han säger är att han är bäst för att visa vägen, eftersom han är en karl som inte har blivit kastrerad av feministska ideal och uppfostrad till att kvinnans plats är i köket!
Och detta är förstås bara en av en hel rad teman som filmen paroderar. Vi får också se en hel del parodier på B-filmer (som t.ex hela premissen är väldigt B), Bill Mahers karaktär påminner om en halvassig Crocodile Dundee. Karaktären Bunny lär vara en parodi på hela Playboy-franchisen i överlag, en blåst sexbomb som går med på aaaallt som Jim säger. Det att hon heter Bunny... Playboy-bunny, get it?

Det är intressant att se Bill Maher skådespela, om det kan kallas det. Han låter ungefär likadant som han gör på sin talkshow, bara att han har repliker att läsa. Inget fel med det, men jag väntar hela tiden på att han ska avbryta någon med "Yeah, but come on...."
Å andra sidan skulle jag inte påstå att någon av karaktärerna gör världens bästa skådespel.Och jag älskar karaktären Jim bara för att han är så överdrivet chauvnistiskt.

Den lär ska ha kopplingar till boken Heart of Darkness av Joseph Conrad, men jag har inte läst den. Så jag kan inte uttala mig om det.

Betyg
En ölfilm helt klart! Den får minuspoäng för att alla karaktärer är platta. Jag hade hoppats att mot slutet av filmen skulle vi ha fått mera till Margo Hunt eller Bunny än att Margo är en professor i feminist studies och Bunny är en blåst bimbo.
Jag ger den 6 av 10. Det känns som att den kunde ha varit mera än vad det är.


1 kommentar: