onsdag 22 juli 2015

Class of Nuke 'em HighÄnnu en sci-fi-komedi-B-film från det ädla filmföretaget Troma Entertainment! Med sådana odödliga titlar som Poultrytgeist: The night of the Chicken Dead, Combat Shock och Toxic Avenger så kommer nu filmen Class of Nuke 'em High!
Den kom ut 1986 och regisserades av Lloyd Kaufman och Richard W. Haines under pseudonymet Samuel Veil. Det gjordes några uppföljare: Class of Nuke 'em High 2: Subhumanoid Meltdown och Class of Nuke 'em High 3: The good, the bad and the Subhumanoid. En fjärde film har gjorts

Handling
I staden Tromaville (samma stad där Night of the Chicken Dead utspelar sig) springer kärnkraftverket läck. Det påverkar omgivningen negativt.
I högstadieskolan finns det ett "fult gäng" som kallar sig för "The Cretins". Dom var en gång hyperintelligenta elever innan de muterade till fula, korkade människor. De plockar en del konstig marijuana som växer strax bredvid kärnkraftverket och säljer det till ungdomarna i skolan. Senare samma kväll som de sälljer det så ordnas en högstadiefest på kärnkraftverket.
Våra huvudpersoner heter Warren och hans flickvän Chrissy. De två röker av den atomiska jointen och börjar känna sig konstigt sjuka... Warren förvandlas till ett monster nu som då och Chrissy föder ett monster på skolans toalett några dagar senare.
Jag kunde summera ihop hela filmen med följande mening: "En högstadieskola brevid ett kärnkraftverk som läcker och skapar monster."

Om filmen
Det jag tycker är roligt med Nuke 'em High är helt enkelt gänget Cretins. Ni vet hur högstadiemobbare på 80-talet kunde se ut som läderknuttar? Domhär mobbarna ser ut som de skulle ha kommit direkt från Mad Max! En av mobbarna har t.o.m ett gigantiskt djurben som han slår omkring sig med. De beter sig som det också.
En av ungarna som köper gräset av The Cretins spelade i Polisskolan 4! Han var en av ungarna som åker skateboard. Intressant att se vad han pysslade med före Polisskolan. Han spelar samma karaktär, bara med annorlunda namn: En högstadiekille som hamnar i trubbel.

En del skämt i filmen är extremt billiga, men inte i samma klass som Night of the Chicken Dead. Medan Night of the Chicken Dead hade en massa toaletthumor så hade denna film bara billiga skämt.
Lloyd Kaufman har pratat om att göra en remake. Men först ska han göra en remake på Toxic Avenger. Det finns också en hälsosam dos "squick".

Det är knepigt att peka ut exakt vem som är huvudpersonen. Man skulle kunna hävda att det är Warren och Chrissy. Men de får sist och slutligen inte så mycket skärmtid förrän i mitten av filmen. Och det faktumet att de är de enda ungdomarna som är "goda" och "smarta" så borde göra det ganska tydligt att de är huvudkaraktärer.

Betyg
 Denna film är rolig! Igen har Troma lyckats göra en underhållande ölfilm.När man tänker "sliskig 80-tals B-film" så är det en sån här film man tänker på.
Som en B-filmsfantast så ger jag den 7 av 10. Den är underhållande dålig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar