torsdag 26 november 2015

NaNoWriMo 2015

Har inte ännu fyllt i namn och titel.
Håller de bitarna för mig själv
Du store tid, jag klarade det!
Jag trodde ärligt talat att det inte skulle gå! När jag satte mig ner med min laptop hemma hos ett write-in natten till den första november 2015 kändes det som en omöjlig uppgift. Jag var fullt beredd på att på sin maxgräns komma halvvägs. Jag tänkte inte på att komma upp i hela 50 000 ord, utan jag tänkte på att "köra tills det stjälper", dvs vid 10 000-ordstrecket skulle jag helt enkelt inte orka ge på mera.
Och se nu! En utmaning som jag har velat göra i några år men inte kunnat så har jag klarat! Och på första försöket! Ja, detta är den första gången jag på riktigt har tagit mig an NaNoWriMo! Jag har flera gånger sett på utmaningen och tänkt på att göra den, men aldrig gjort det. Trots att jag har haft drömmar och fantasier om att bli en författare så har en massa saker stått i vägen.
Därför är detta en stor grej för mig. Visst, min bok är skräp. Full av grammatikaliska fel och plot holes, men det är det första utkastet. Första utkast av böcker är alltid skräp, oberoende vem som skrev den. Men den existerar! Ett första utkast till en bok av mig existerar! För mig personligen är det ett bevis att jag kan. Yes, I can! 

Jag kanske skriver ett till inlägg om min resa genom NaNoWriMo2015. För jag har en del funderingar kring det, hur jag fick det att fungera och annat.
Tack till de som har hejat på mig! Ni är guld värda!
Nu tänker jag pausa en kort tid, en vecka eller så.... Sen tänker jag börja skriva på ett annat projekt. Jag vet redan vad det kommer att vara. Det kommer att vara något helt annat. En annan ton och helt annan genre.
Visst kommer jag att editera utkastet jag skrev här i något skede. Men nu vill jag ha lite semester från det.

2 kommentarer:

  1. Grattis, vad roligt att läsa ett sånt här inlägg :)

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Det var roligt att delta i Nano.

    SvaraRadera