fredag 15 november 2013

Karaoke-kväll

Gästinlägg av Maria Söderlund om några av de frekvent förekommande figurer man träffar på i en karaokebar, (särskilt ombord på ett finskt kryssningsfartyg):

1.
Den gulliga och prydligt kostymklädde äldre mannen i 70-årsåldern, som sjunger Hopeinen kuu med seriös och koncentrerad blick.

2.
Den unga party-mannen som sjunger Bryan Adams Summer of '69 med omätbara mängder stämning och fart. Han välter sannolikt omkull någon papperskorg här och där.

3.
Den 40-åriga kvinnan som åldrats föga smickrande, är grovt berusad och nära att somna. Sjunger antagligen Aikuinen nainen. Tror inte det behöver nämnas att uppträdandet inte är så estetiskt tilltalande varken för örat eller ögat.

4.
Den där irriterande personen som sjunger igenom hela låtlistan under en och samma kväll. Vartannat uppträdande är av denna person.

5.
Den 18-åriga tjejen som blygt smyger sig fram och smått osäkert ger kvällens sångmässigt bästa nummer. Hon upplevs som en slags utomjording i denhär omgivningen, och man kan bara hoppas att hon inte kommer att vara nr 3 om 20 år. Eller någonsin. Hennes blyghet får en också att ytterligare ifrågasätta nr 3:s omdöme.

6.
Det där irriterande resesällskapet. En enorm grupp på 25-35 personer tränger sig upp på scen samtidigt, och sjunger tillsammans We are family av Sister Sledge.

7.
Den obeskrivbare. Denna person är olika på varje ställe. De olika exemplaren har i själva verket inget gemensamt med varandra överhuvudtaget, förutom att de alla levererar ett... mycket unikt uppträdande, minst sagt, och hyser en excentriskhet som än en gång lämnar en förbryllad av karaoke-upplevelsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar