fredag 7 juli 2017

Hur går skrivandet?

Jodå, det går helt bra. Idag har jag suttit i två timmar och arbetat med mitt manuskript till S/S Mayflower. Jag har inte ännu kommit på en bättre titel, men det lär väl komma någon dag. Inte för att S/S Mayflower skulle vara det sämsta alternativet, men jag skulle gärna ha en mera gripande titel.
Jag tänker på författaren Harlan Ellison. Jag håller på att läsa igenom en novellsamling av honom, och han har ganska slående titlar. 
"I have no mouth and I must scream"

"Repent, Harlequin, said the Ticktockmann"
"Run for the Stars"
Osv. Visst blir man lite nyfiken exakt vad de betyder? Och I have no Mouth and I must scream" låter bara poetiskt.

Sedermera så har jag börjat ogilla titlar som hänvisar till något i universumet. Så därför är jag svårare att flörta med om jag ser en titel som heter "Sagan om X" eller "Krönikan om Ys ätt" eller "Vägen till Z". Det känns som att författaren vill säga åt mig att detta är alltså ett fiktivt universum. För all del, men det brukar också stå på baksidan av boken.

Nåväl, hur går det då med mitt omskrivande? Jag har tidigare talat om en demon som dyker upp när man skriver. En ful jäkel som säger åt mig att allt jag skriver är skit, att jag slösar min tid, att jag borde göra något annat med min dyrbara tid, som att bläddra på facebook bland alla bilder och "lika" tillräckligt många facebookstatusar om katter eller annat så att folk ska tycka om mig.
Nå, jag inbillar mig att jag kan ignorera denna demon då jag skriver det råa materialet.

Men han kommer tillbaka då man skriver om allt. Och det värsta är att han denna gång har sina pistoler laddade. För när jag själv kommer över ett stycke som är väldigt hemskt så kan demonen peka på det stället och säga "Ser du!? My gawd, vad detdär är skit! Du borde skämmas, din fuling!", precis som en slags Gordon Ramsay-demon.
Min metod är att försöka ignorera honom.

Annars så går det ändå rätt bra. Satt två timmar som sagt och kom igenom ett par sidor och skrev till några sidor. (Jag är på sidan 36 nu ifall någon undrar) Det fanns ett stycke som jag läste och tanken slog mig att "Varför har jag inte gjort mera med detta? Screw less is more, more is more!"

Nu ska jag äta och sen ser vi om jag fortsätter eller om jag sätter punkt för idag. Hjärnan känns trött nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar