tisdag 30 maj 2017

"Vad har du i fickan, John?"

Ibland händer det sig att några bloggare får för sig om att de ska skriva om vad de har i sina handväskor.
Eftersom jag inte äger en handväska, så tänker jag istället berätta om vad som finns i mina fickor! Och jag tänker försöka att inte vara så vag att jag bara säger "nycklar".

 • Nycklar, förstås. Med en nyckelring föreställande en dödskalle. Jag fick den då jag köpte Blairs Death Sauce för många år sen. Såsen var stark som synden! Och jag fick en cool nyckelring från det.
 • Telefon som är tejpad. Nej, det är ingen Smartphone. Jag har inte ännu sugits in i The Matrix!
  Men backlocket på min gamla telefon satt så löst att det lossade hela tiden, vilket i sin tur fick batteriet att trilla ut. Så jag har gjort slag i saken och använt lite Jesus-tejp!
 • Plånbok som innehåller det som plånböcker innehåller. Minus tre miljoner. 
 • I bakfickan har jag nästan alltid ett anteckningsblock. Jag antar att man kan säga att det är ett sätt att känna igen mig på gatan, jag har ett anteckningsblock stickande ur bakfickan. Det var en vana jag lade mig till med för flera år sen då jag täntke på allvar på att börja skriva. Man vet aldrig när man kan komma på en bra idé, även om det bara är en mening som låter cool.
  Och förstås ibland är det händigt att ha om jag kommer på något jag har glömt eller om jag behöver komma ihåg något nummer.
  Jag brukar köpa nya nu som då, inte för att jag fyller ut de gamla, utan för att de blir nednötta eller så tappar jag bort dem. Inte för att det gör mig så mycket, de kostar under en euro och de bästa idéerna har jag ännu kvar i huvudet.
 • I bröstfickan har jag en penna. That's it.
 • Någonstans har jag en MP3-spelare. Då jag är ute och går, vilket tror ni man hellre lyssnar på? Musik eller trafik? Ljudbok eller mina egna fotsteg?
Om jag räknar med ryggsäcken som jag nu som då bär på, så i den finner vi:
 • Min trogna laptop som jag har haft sen hösten 2008. Förutom att skivstationen är paj så fungerar den perfekt! Jag har bara behövt byta fläkt i den en gång, för den skramlade!
 • Ofta ett USB-minne med mitt nuvarande skrivprojekt. 
 • Min bibel och bibelläsningsplan. Jag är en kristen man så klart jag läser bibeln. 
 • Min "book-of-the-month", kan vi säga. Helt enkelt vad jag läser just nu. I skrivande stund så är min book-of-the-month Hamlet av William Shakespeare. När jag är klar med den ska jag ta mig an The green hills of Earth & The Menace of Earth av Robert A. Heinlein.
 • Men samtidigt har jag också en diktsamling (bara ett litet häfte) av William Blake. Titeln är "Tyger, Tyger" efter denna dikt. Ifall jag har bara en liten stund på mig och inte vill sätta in mig i något större.
 • Min anteckningsbok. En svart läderinbunden sak där jag har jobbat lite mera på idéer jag har till mina berättelser. Somliga av dem tänker jag inte alls jobba på desto mera, men somliga har jag i en "kanske"-låda. Jag tänker på det som att man vaskar efter guld vid en strand. Oftast är det bara sand, men ibland kan man hitta en guldklimp i sitt huvud. 
 • Ett anteckningsblock i A4-storlek i en grå pärm. En relik från min studietid egentligen, men kan också vara användbar om jag får för mig att teckna något eller t.ex rita en karta över ett fantasyland. Eller varför inte skriva en stor tankekarta?
Wow, och här trodde jag inlägget skulle bli kort och jag skulle inte ha något att säga :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar