onsdag 10 maj 2017

Jag är på väg norrut!

...Jeppishållet, ifall ni ville veta.

Det är svårt att skriva. Inte för att det skulle vara extremt tungt eller något liknande. Utan snarare för att jag vill skriva ett längre inlägg när jag pratar om detta. Men sist och slutligen finns det inte så mycket att säga.

Jag kommer att flytta från Åbo i sommar av åtminstone fem orsaker.

1. Inga studier
2. Ingen flickvän
3. (snart) ingen lägenhet
4. (sannolikt) inget jobb
5. Saknar familj och vänner som bor där.

Förstås, inte är det helt lätt att flytta från Åbo. Jag har många vänner kvar här. Och jag har ändå bott här sen hösten 2008, det är snart nio år! Tänk på det, medan resten av er har sicksackat runt i norden (och somliga har gjort en avstickare till något soligt ställe för att "arbeta" eller "studera") så har jag suttit här i Åbo och jagat mina drömmar. Jag tänker på Åbo som mitt hem.

Nåja, vad ska jag göra i jeppis (med omnejd) då? Söka arbete helt enkelt. Vilket som helst, jag har inget emot att jobba som VD för ett stort företag, men inte heller har jag något emot något knegjobb på en av fabrikerna.
Hoppeligen nappar något, om jag har tur. Jag skulle ändå antagligen bli tvungen att göra det här i Åbo, så kan lika gärna göra det hem-hemma. Det sägs dessutom finnas jobb där i knutarna så ja... Upp till bevis!

Utöver det? Jag försöker se ljust på saken och föreställer mig att jag hittar en mysig lägenhet dit jag flyttar in. Hoppeligen ett ställe med ett eget kök (eller åtminstone en kokvrå, har delat kök med en våning i nio år nu!) och en soffa och tillräckligt med bokhyllor för att hålla mitt privata bibliotek. Och bjuder in vänner till olika spel och bordrollspel. Och kanske filmkväll, om det sofistikerade folket där uppe kan hantera min exklusiva filmsmak. Och naturligtvis ska jag skriva.
Kanske det dyker upp en fru Lille John i framtiden, men just nu får hon hållas till tåls, okej?
OCH naturligtvis ska jag ta emot släktingar.

Ska bli roligt att träffa familj och vänner oftare än vadå, en gång i halvåret? Om vi då hinner och orkar? Många vänner där hem-hemma som jag träffar så har jag bara sett på gatan i all hast. Ni vet, där diskussionen går.
"Hej!"
"Hej, hur är det?"
"Jotack, bara bra. själv då?"
"Helt bra, är påväg till (något ställe)."
"Okej... Nåmen vi syns!"
Och ibland kanske någon drämmer till med klyschan "Vi borde fara på kaffe någon gång", vilket förstås aldrig händer under den korta tid jag är hemma. Denna gång blir det annorlunda, om någon säger det till mitt face så kan ni räkna med att jag kontaktar er några dagar senare och frågar "Ja, hur vart det nu?"

Så ja, jag antar att det är det: Jag är på väg norrut! :)

3 kommentarer:

 1. Ja vad kan jag annat säga än lycka till! :) Och säkert kommer du väl och besöker Åbo någon gång ändå, om inte gränserna är stänga i Jeppis? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis kommer jag och besöker Åbo när tillfälle ges. :) Och om Onnibus drar om sin linje så de faktiskt stannar i JEPPIS istället för Pedersöre (typ 10 km bort) så är det ju enkelt. :D

   Radera
 2. Väälkomi tibaaks!

  SvaraRadera